Enhedslisten vil have mindre ulighed og mere grøn omstilling

Enhedslisten vedtog på sin generalforsamling den 10. februar at sætte fokus på to hovedområder i det kommende år. Partiet vil fortsætte sit engagement både i og uden for byrådet mod fattigdom og ulighed. Desuden vil Enhedslisten arbejde for at gøre Roskilde til en mere grøn kommune, blandt andet med mere vedvarende energi og højere mål for genanvendelse af affald.

Susanne Lysholm Jensen fra byrådsgruppen sagde, at Enhedslisten vil arbejde for, at Roskilde får en politik for udsatte borgere, og at kommunen skaber småjobs, som kan forhindre kontanthjælpsmodtagere i at falde for kravet om 225 timers arbejde om året.

Henrik Stougaard, som er partiets andet medlem af byrådet, understregede, at kommunen har så god økonomi, at der ikke er nogen grund til at spare på eller forringe forholdene for hverken borgere eller medarbejdere. Derfor var Enhedslisten ikke med i dette års budgetaftale, men fremlagde i stedet sit eget forslag med en række forbedringer og uden forringelser for misbrugere og udviklingshæmmede eller besparelser på inklusion og specialundervisning.

Bestyrelsens beretning handlede især om kommunalvalget, hvor Enhedslisten mistede det ene af sine tre mandater. Det var en skuffelse på baggrund af en flot valgkampagne, men der var andre ting i spil, som vi ikke havde indflydelse på, sagde Åge Skovrind fra bestyrelsen og henviste især til ”Joy-effekten”, og at nogle vælgere denne gang stemte på Alternativet. Trods tilbagegangen har Enhedslisten dog fået plads i lige så mange udvalg som i sidste periode.

Enhedslisten har i det seneste år haft en lille fremgang og har nu 163 medlemmer. Samtidig er der dannet en afdeling af Socialistisk Ungdomsfront (SUF).

Generalforsamlingen valgte en ny bestyrelse, som nu består af Theresa Maria Folke Olesen, Birgit Lynggaard Hansen, Birgitte Baktoft, Åge Skovrind, Henning Bentzen, Peder Pedersen, Henrik Stougaard, Per Kristensen og Tanja Luffe.

Dette indlæg er sendt til de lokale aviser