Enhedslisten klar med alle kandidater

Foto: Enhedslistens spidskandidat til Folketinget i Sjællands Storkreds, Ibrahim Benli, deltog også i den lokale generalforsamling.

Enhedslisten besluttede på sin generalforsamling 20. juni at opstille ikke mindre end 26 kandidater til kommunalvalget og håber på en fremgang, som kan sikre tre eller i bedste fald fire mandater. De første fire kandidater på partilisten blev allerede opstillet i marts. Det er de to nuværende byrådsmedlemmer, Anna Bondo Nielsen og Jonas Paludan, opstillet som henholdsvis nummer 1 og 3, sammen med to nye ansigter: Birgitte Baktoft (nummer 2) og Danny Nielsen (nummer 4).

Generalforsamlingen vedtog også et kommunalpolitisk program for de næste fire år. Enhedslisten vil blandt andet arbejde for bedre normeringer i daginstitutionerne, mere gennemsigtighed og inddragelse af borgerne og mindre trafik i bymidten. Bortset fra handicappladser skal bilerne væk fra Stændertorvet, og der skal indføres forsøg med gratis busser til centrum. Enhedslisten vil være vagthund for, at kommunen når sine målsætninger på klimaområdet, men også presse på for, at de skærpes tidsmæssigt, blandt andet med opsætning af store vindmøller.

I generalforsamlingen deltog også Ibrahim Benli, som er Enhedslistens nye spidskandidat til folketinget i Sjællands Storkreds. Han fortalte om erfaringer med at nå ud til vælgere med anden etnisk baggrund end dansk og så frem til at give en hånd med i den forestående valgkamp.

Generalforsamlingen vedtog også en udtalelse til støtte for den palæstinensiske frihedskamp med en opfordring til byrådet om at stoppe indkøb af varer og tjenesteydelser fra den israelske stat.

De 26 kandidater på Enhedslistens liste er:

 1. Anna Bondo Nielsen
 2. Birgitte Baktoft
 3. Jonas Paludan
 4. Danny Nielsen
 5. Henning Bentzen
 6. Lucia Carriere
 7. Thomas Toft
 8. Ester Beha Baunsgaard
 9. Gert Petersen
 10. Michael Larsen
 11. Theresa Maria Folke Olesen
 12. Ditte Kromann
 13. Per Lindholm
 14. Susanne Nielsen
 15. Jørgen Aafalk
 16. Leni Grundtvig
 17. Jesper Mobeck
 18. Tine Færch
 19. Per Nielsen
 20. Bodil Kjærum
 21. Lars Schjørring Pedersen
 22. Birgit Lynggaard Hansen
 23. Peder Pedersen,
 24. Åge Skovrind
 25. Anne Haarløv
 26. Pernille Espersen