Tillægsbevillig voksensocialområdet

Byrådet, foruden Enhedslisten, har valgt at give voksensocialområdet en tillægsbevilling på netto 25,7 mio. kr. for at dække den merudgift der har været på området i 2020. Dette er umiddelbart en positiv nyhed, skulle man da tro. Problemet er bare, at bevillingen primært skal finansieres ved at nedskære rammen for voksensocialområdet i budget fra 2021-24. Det kan sammenlignes med at tisse i bukserne for at holde varmen, det varmer kort, men bliver blot koldere bagefter.

Den merudgift, der ligger på voksensocialområdet, er ikke udsprunget af uforudsete udgifter, men af en konsekvent underbudgettering på området gennem mange år. En underbudgettering som vi i Enhedslisten længe har gjort opmærksom på.

Dette fører uundgåeligt til serviceforringelser for kommunens mest udsatte borgere. Det mener jeg er helt og aldeles umenneskeligt.

Og byrådets beslutning er endnu mere uforståelig, da besparelsen slet ikke er nødvendig. Kassebeholdningen i Roskilde Kommune er nemlig mere end stærk nok til, at denne, forudsigelige, merudgift, kunne finansieres af kassen. Igen må vi i Enhedslisten bare konstatere, at flertallet i Roskilde Byråd ikke ønsker at føre en politik, der holder hånden under kommunens mest udsatte borgere.

Danny Nielsen