Nej til nedskæringer på daginstitutioner i 2021

Var der en voksen til stede, da byrådspolitikerne skrev forslaget til Budget 2021? Vi tvivler. Og håber, politikerne kommer til fornuft, inden de slår søm i Budget 2021 d. 7. oktober i år!

En voksen til stede ville fluks have skudt ideen ned om besparelser  på Roskildes daginstitutioner på 5,2 mio.kr. i 2021.

Kampen for minimumsnormeringer startede allerede under valgkampen i 2019. Den nye regering kvitterede med at bevilge alle kommuner tilskud til bedre normeringer. Roskilde fik i år 7 mio.kr., og får til næste år 8,5 mio.kr.

Har Roskildes dagtilbud så nu fået tre vuggestuebørn per voksen og seks børnehavebørn per voksen?
Nej – normeringen er ikke forbedret! Roskilde kommune ligger fortsat langt under, og oven i købet har byrådsflertallet nu valgt at gå den forkerte vej ved at spare over 5 mio.kr på daginstitutionerne i 2021!

• Til trods for, at Enhedslistens byrådsgruppe har fremlagt et andet  – helt realistisk – budgetforslag uden den store rammebesparelse på 55 mio.kr., der også rammer mange andre områder alvorligt.

• Til trods for, at også Roskildes forældre både op til valget sidste år og igen i lørdag d. 12. september 2020 råbte vagt i gevær på børnenes vegne og demonstrerede foran Rådhuset!
Byrådets andenbehandling af det sørgelige forslag sker onsdag d. 7. oktober 2020.
Kontakt din byrådspolitiker, så flertalspolitikerne kommer på bedre tanker!

Thomas Toft
Medlem af Enhedslisten