Ingen fattige børn i Roskilde

Foto: Enhedslisten satte fokus på børnefattigdom ved en aktion i Rønnebærparken den 30. august.

Noget tyder på, at vi bestemt har fattige børn i Roskilde! Spørger man de frivillige organisationer, er svaret ja. For nylig har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd påvist det triste faktum, at børnefattigdommen er steget i samtlige landets kommuner. På landsplan udgør antallet cirka 64.500 børn.

Det må vi have gjort noget ved! Roskildes børn er vores allesammens børn og ansvar.

I Danmark, et af verdens rigeste lande, er det uacceptabelt at lade børn vokse op i fattigdom. Børn, der ikke kan holde fødselsdag og må melde fra til kammeraternes. Børn, der ikke har råd til sunde fritidsaktiviteter som sport og spejder. En barndom i fattigdom kan få store konsekvenser for det liv, barnet får. Også samfundsøkonomisk betaler det sig at investere i gode barndomsår.

Hvad kan vi så gøre? Og hvordan kommer vi i gang? For at vi lokalt kan sætte bedst mulig ind mod børnefattigdom, skal vi have et mere præcist og dækkende overblik.

Enhedslisten stiller derfor i Byrådet forslag om, at kommunen inden udgangen af 2019 undersøger omfanget af fattige børn i Roskilde. Undersøgelsen skal danne udgangspunkt for, at vi alle – også de fattige børnefamilier lokalt kan komme med forslag til initiativer. Ingen børn i Roskilde skal vokse op i fattigdom!

Anne Haarløv
medlem af Enhedslisten

[Læserbrev bragt i Roskilde Avis]