Handling giver forvandling

Alle grupper, der arbejder imod nedskæringer og for sociale forbedringer, kan regne med støtte fra Enhedslisten, både i byrådet og udenfor.

Et rødt og grønt Roskilde

Enhedslisten er både et rødt og et grønt parti. Vi arbejder for et samfund, hvor det ikke er penge, men mennesker, der bestemmer. Et solidarisk samfund, hvor demokrati, velfærd og miljøhensyn er en selvfølge.

I byrådet er vi altid med, når det er muligt at skabe forbedringer – også selv om de er små. Mange af vores forslag er blevet vedtaget i en eller anden form. Nu har vi en borger-ombudsmand, som hjælper folk med at forstå kommunale regler og bistå ved klagesager. På vores initiativ kan borgerne nu også selv stille forslag i byrådet.

Men vi går ikke med i studehandler, fx forlig, som betyder dårligere skoler og børnehaver, nedskæringer i hjemmeplejen eller mere stress blandt personalet. Kommunen skal respektere fagbevægelsen. Derfor kæmpede vi imod, da bestyrelsen i FORS påtvang medarbejderne en ny og dårligere overenskomst.

Det kommunale selvstyre er blevet indskrænket både under den nuværende og den tidligere regering. Enhedslisten vil tværtimod udvide selvstyret og give kommunerne ret til at bestemme over deres egen økonomi.

Det vil Enhedslisten:

  • Nej til udlicitering af opgaver, som kommunen selv kan udføre. Udlicitering betyder dårligere service, flere udgifter og mindre demokrati.
  • Kommunens indkøbspolitik skal stille de højest mulige krav til leverandørerne om, at de overholder arbejdstageres rettigheder og lever op til et miljømæssigt og socialt ansvar.
  • Kommunen har en kassebeholdning på mange hundrede millioner. Vi vil hellere bruge pengene på mere velfærd for børn, unge og ældre.
  • Ansatte i kommunen skal altid høres i forbindelse med byrådsvedtagelser, der vedrører deres løn-, arbejds- og ansættelsesforhold.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

54 − 46 =