Roskilde har brug for en Udsattepolitik

Nu har jeg snart siddet 4 år i Roskilde Byråd for Enhedslisten. Under valgkampen i 2013 blev jeg som ny kandidat interviewet af Roskilde Avis. Her blev jeg spurgt om, hvad jeg ville have særligt fokus på, hvis jeg kom i Byrådet. Mit svar var helt klart, at jeg ville arbejde for at give de mere udsatte borgere i vores kommune en stemme. Det løfte har jeg holdt.

Som medlem af Beskæftigelses- og socialudvalget har jeg løbende sat fokus på konsekvenserne af de mange reformer, der har ramt mennesker, der i forvejen er presset både socialt og økonomisk. Vi har i Enhedslisten bl.a. gjort opmærksom på, hvordan den seneste reform – nemlig kontanthjælpsreformen og 225 timers reglen – er med til at øge fattigdommen og uligheden i vores samfund.

Enhedslisten har konsekvent ved de årlige budgetforhandlinger kæmpet for at få forslag igennem, der kunne løfte socialområdet, og vi har stemt imod enhver forringelse på området. Det har ikke været en nem opgave. Men vi har store forhåbninger til, at der i det kommende Byråd vil være større interesse fra de øvrige partier til at give gruppen af vores mest udsatte borgere en stemme. Det var i hvert fald det indtryk vi i Enhedslisten fik på et valgmøde i torsdags på INSP!. Her gav de fleste partier udtryk for, at de ønsker et større fokus på de mest sårbare borgere, der har svært ved selv at komme til orde.

I Enhedslisten tror vi på, at en lokal udsattepolitik kan være en god ramme for at sikre dette – vel at mærke, hvis politikken er formuleret sammen med dem, det handler om.

Susanne Lysholm Jensen
Byrådsmedlem for Enhedslisten
Medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget

Dette læserbrev er sendt til de lokale aviser